15. toukokuuta 2009

Brasilialainen lihapata Feijoada

Tämä ruoka on Brasilian kansallisruoka, joka oikeasti kyllä tehdään naudan lihasta. Naudan liha ei ole meillä oikein suosiossa, joten possua kehiin siis! Eipä kyllä pavutkaan saaneet juurikaan kannatusta meidän ruokapöydässä miesrintamalla. Ja mammalle maistui jälleen! :) Tästä annoksesta riittäisi (vaikka kaikki reippaana söisivät) meidän poppoolle pariksi päiväksi, on melkoisen tuhti ruoka!



1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
300 g porsaan lihaa suikaleina
2 laakerinlehteä
2 dl vettä + vasikkafondia
1 prk tomaattimurskaa
140 g pekonia
80 g metvurstia (tai muuta maust. makkaraa)
100 g vihreitä papuja
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
1 prk kidneypapuja (mie käytin ite keitettyjä kuivana ostettuja papuja - ovat paljon parempia!!)

1. kuullota sipulit öljyssä ja lisää joukkoon liha. Ruskista ja siirrä kattilaan
2. Lisää kattilaan vesi ja fondi, tomaattimurska ja laakerinlehdet. Kuumenna ja jätä kiehumaan miedolla lämmöllä
3. Paloittele pekoni ja paista pannulla. Lisää kattilaan.
4. Paloittele makkara ja vihreät pavut ja lisää kattilaan. Mausta ja hauduta n. 20 min
5. lisää lopuksi kidneypavut ja kuumenna. Tarjoa riisin kera

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Löytyskö siulta gulassinohjetta? Miulla on neljä vuotta vanhaa aitoa unkarilaista paprikajauhetta... Tuota voisin haluta kokeilla..

    VastaaPoista
  2. Löytyy varmaan ja jos ei löydy niin etitään. Teen joskus tässä lähiaikoina sitä! Kiitos toiveesta! :)

    VastaaPoista