22. kesäkuuta 2009

Raparperikiisseli

Äidin raparperit matalaksi toisen kerran tänä kesänä. Ja joka kertaa pitää tehdä raparperikiisseliä. Tämän kanssa meillä syödään vaniljakastiketta. Kolmeveen herkkua aamu- ja iltapalana!



3,5 dl raparperipaloja
0,75 dl sokeria
0,5 tl vanilliinisokeria
7 dl vettä
1 dl kylmää vettä + 1 kukkura rkl perunajauhoja

1. Kaada raparperipalat, sokerit ja vesi kattilaan. Keittele kunnes raparperit pehmenevät.
2. Sekoita kylmään veteen perunajauho ja kaada kattilaan. Sekoita hyvin. Anna kiehahtaa, älä enää keitä!

2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä herkkua! Vois itsekin lähteä taistoon raparperisadosta, tehdä tätä muutaman litran. Ehkä jopa mansikoita terästykseks.

    On muuten hieno kippo tuossa kuvassa!

    VastaaPoista
  2. Juu, ens vuonna sit kilpajuoksulla äiteen raparperien kimppuun! :) Mie oon nyt parina vuonna pakastanukki raparperiä palasina, saa sit pitkin talvea tehä kiisseliä. Mansikka sopis tuohon tosi hyvin!!

    Kipon löysin joskus kirpparilta, tuli kiteen mummo mieleen! Nuo on kyllä nättejä!

    VastaaPoista