40 kpl
100 g voita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl siirappia
0,5 dl mantelirouhetta (käytin jauhetta)
2,5-3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(laitoin myös 1 rkl kylmää vettä kun taikina tuntui liian kuivalta)
1. Vatkaa pehmeä rasva, sokerit ja siirappi vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Sekoita nopeasti taikinaksi (lisäsin tässä vaiheessa siis n. 1 rkl vettä)
3. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele paloista sormen paksuiset tangot. Asettele tangot leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman haarukalla
4. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia
5. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja leikkaa pötköt vinottain pikkuleiviksi
6. Säilytä kannellisessa purkissa jotta pikkuleipien hieman sitkeä koostumus säilyy
Huippuhyviä! nami.
VastaaPoistaNiinpä!! Ja mie en ees välitä kekseistä tai pikkuleivistä oikeestaan ollenka. Vaniljatäytteiset kaurakeksit on aivan huippuhyviä ja suklaapäällysteiset kaurakeksit. :) Mutta tässä ainaki huomas että kotitekoinen on aina kotitekoinen!!
VastaaPoista