10. marraskuuta 2009

Välimeren (näkkileipä) rieska

Tästä rieskasta piti tulla näkkäriä. Vikana oli todennäköisesti se, että taikina olisi pitänyt kaulia ohuemmaksi ja ehkäpä myös pitää hieman pidempään uunissa. Maku oli kuitenkin hyvä ja taikinaa oli helppo käsitellä. Teen varmasti näitä rieskoja toistekin, mutta näkkärikokeilut jatkuvat varmaan tähän henkeen! Oman rieska/näkkäri -ohjeen otin Leivontaherkut-kansiosta.



60 palaa

50 g hiivaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
0,5 tl timjamia
1 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulin kynsi
1 dl ruokaöljyä (taisin käyttää oliiviöljyä)
3 dl tattarirouhetta
6 dl kaurahiutaleita
n. 7 dl vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva astiaan. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja luota hiiva pieneen määrään vettä
2. Lisää loppu vesi, mausteet ja öljy
3. Sekoita joukkoon tattarirouhe, kaurahiutaleet ja suurin osa jauhoista. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi niin kauan kunnes irtoaa kulhon reunoista
4. Ripottele pinnalle jauhoja ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia
5. Kaada noussut taikina pöydälle ja lisää loput jauhot. Vaivaa taikinaa kunnolla ja jaa se sitten viiteen osaan. Kaulitse osat uunipellin kokoisiksi levyiksi ja kohota liinan alla 15 minuuttia
6. Pistele levyt ja leikkaa taikinapyörällä paloiksi
7. Paista 275 asteisessa uunissa 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä ja paloittele

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti