20. heinäkuuta 2011

Pestosämpylät

Cebic hehkutti keittiössään näiden sämpylöiden pehmeyttä. Leipää on tullut tehtyä esitaikinan voimin aikaisemminkin mutta ei koskaan sämpylöitä. Nyt tuli kokeiltua tämäkin ja allekirjoitan Cebicin lausuman näiden sämpylöiden mehevyydestä. Yrttejä olen joskus sämpylätaikinaan laittanutkin mutta valmista pestoa ei ole tullut aikaisemmin kokeiltua sämpylöiden maustajana. Toimii - jos tykkää pestosta! Yhtä hyvin maustamiseen voisin käyttää myös punaista pestoa tai vaikkapa tomaattipyreetä.



9 kpl

esitaikina:
2,5 dl maitoa
1 rkl siirappia
0,5 pss kuivahiivaa
2,5 dl vehnäjauhoja

taikina:

0,5 tl suolaa
0,5-1 dl pestoa
4 dl sämpyläjauhoja

1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Vispaa joukkoon siirappi, kuivahiiva ja vehnäjauhot. Laita taikinakulho lämpimään vesihauteeseen ja anna olla siinä kunnes seos alkaa kuplia. Aikaa tähän kului itselläni noin 20 minuuttia
2. Sekoita esitaikinan joukkoon suola ja pesto. Alusta joukkoon jauhot
3. Leivo taikinasta 9 sämpylää ja anna niiden kohota liinan alla puolisen tuntia
4. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia

3 kommenttia:

  1. Mukava jos teilläkin tykättiin :) Ite aattelin viikonloppuna, että käytän taas tälleen pestopurkin jämät ja fetajuustopalan, kun fetaakin sattuu viel kaapissa olemaan. Ehkä vois leipoa rullaleiväksi tämän... Vaan kun flunssa vielä vaivaa, niin kokkailemaan ei jaksa.

    VastaaPoista
  2. Esikoiselle ei oikeen uponnu, niinkun aattelinki kun tuo pesto on kuitenki aika voimakkaan makuinen. Kuopus söi mielellään ja kyllähän nuo omaan suuhunki maistui oikein hyviltä! Mutta tällä menetelmällä pitää testata seuraavaks ihan maustamattomia tavallisia sämpylöitä, vaikkapa pikkuisen kaurahiutaleita tyrkätä sekaan...

    VastaaPoista