22. syyskuuta 2011

Mustikka-valkosuklaapalat

Mennyt loppukesä tarjosi mustikkaa metsän täydeltä. Laiskana marjastajana kävin mustikassa torilla. Viiden kilon laatikko puhdistettua marjaa maksoi 35 euroa. Mielestäni oikein kohtuullinen hinta mustikan keruun ja puhdistamisen vaivaan nähden. Olipas mukava kauhoa marjat suoraan rasioihin ja laittaa pakastimeen. Nyt on mustikkaa mistä leipoa!

Iltakahvivieraita varten tein tällaisia ihania mustikka-valkosuklaapaloja. Kestivät hyvin pakastamisenkin, tosin nonparellien värit kärsivät hieman. Ohje Limepippurista.



1 pellillinen

4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
100 g maitorahkaa (käytin kermaviiliä, koska kävin ostamassa ainekset ilman ostoslista…)
125 g sulatettua voita
2 dl mustikoita (+ 0,5 rkl perunajauhoja ja 0,5 rkl sokeria – en laittanut koska käytin jäisiä mustikoita)
250 g valkosuklaata

1. Sulata ja jäähdytä voi
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa
3. Sekoita kerma ja maitorahka toisessa kulhossa
4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuiva-aineet, voi ja kermaseos. Sekoita nopeasti taikinaksi
5. Sekoita taikinaan mustikat ja kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle
6. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia
7. Jäähdytä. Sulata suklaa ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä hieman, leikkaa paloiksi ja nosta viileään jotta suklaa kovettuu kunnolla

4 kommenttia:

  1. Oijoi, kuulostaa ihanalta! Näitä vois melkein kokeilla. Tykkään sun blogista :)

    VastaaPoista
  2. Ovat kyllä kokeilemisen arvoisia! Varmaan vadelmilla tehtyinä olisivat herkullisia myös. Kiva kuulla että tykkäät käydä lukemassa! :) Tervetuloa vaan jatkossakin!

    VastaaPoista
  3. Ensimmäistä kertaa sinun sivuilla selailemassa reseptejä. On herkullisen näköisiä mustikka-valkosuklaapaloja ja menen heti kokeilemaan ohjetta :)

    VastaaPoista
  4. Kiva kun kävit Jenni ja tervetuloa toistekin! :)

    VastaaPoista