28. syyskuuta 2011

Aurajuustoinen lohi

Tämähän nyt on niin tavallista lohiruokaa kuin olla vain voi; lohifilee ja kermaa uunissa. Mutta se vaan toimii! Kerman pehmeys ja aurajuuston ja sinapin terävyys takaa maukkaan kastikkeen lohelle. Nopsaa ja helppoa arkeen! Sopii hyvin niin perunan, pastan kuin riisinkin kaveriksi.



1 lohifilee
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
1 prk smetanaa
2 dl kermaa
2 tl dijonsinappia
1 tl tilliä
150 g aurajuustoa

1. Poista lohifileestä nahka ja ruodot ja leikkaa filee annospaloiksi. Asettele palat voideltuun vuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla
2. Laita kerma ja smetana pieneen kulhoon ja vispaa sekaisin. Mausta sinapilla ja tillillä. Murustele joukkoon aurajuusto ja sekoita sekaisin.
3. Kaada aurajuustokastike kalojen päälle ja kypsennä 200º 20-30 minuuttia kalapalojen paksuudesta riippuen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti