6. syyskuuta 2011

Metsästäjän leipä

Niitä tatteja todellakin oli runsain mitoin sitten kun niitä alkoi saada! Taisin syödä tatteja viitenä päivänä peräkkäin. Ihan peruspastaa, broileri-tattipastaa ja lopuksi vielä metsästäjän leipiä. Sieni taipuu moneen!



3 annosta

6 viipaletta paahtoleipää
6 tl margariinia
6 tl hp-kastiketta
400 g nauta-sikajauhelihaa
suolaa ja mustapippuria
nokare voita
1 sipuli
5 dl tattikuutioita
2 tl balsamiviinietikkaa
1 dl kuohukermaa
1 tl persiljaa
12 viipaletta kermajuustoa

1. Voitele paahtoleipäviipaleet margariinilla ja hp-kastikkeella. Laita leipäpalat uunipellille leivinpaperin päälle
2. Jaa jauheliha kuuteen palaan. Mutistele paloista rakenne rikki ja muotoile niistä ohuita pihevejä. Paista pihvit kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja nosta jokaiselle leipäviipaleelle pihvi
3. Sulata voi pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää pannulle sienet ja paista kunnes saavat väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla
4. Lisää pannulle kerma ja persilja. Keitä kunnes sienikastike on sakeaa. Jaa kastike leipien päälle.
5. Laita jokaiselle leivälle kaksi siivua kermajuustoa ja gratinoi 225 asteessa noin 10 minuuttia kunnes juusto alkaa saada väriä

4 kommenttia:

  1. Minäpä pääsin maistamaan vähän samanlaista settiä riistalinnuilla. Kyyhkyllä ja sorsalla korvattiin tuo jauheliha ja kahta eri lajia sieniä oli paistettuna päällä. Sienet toimii leivän päällä erinomaisesti.

    VastaaPoista
  2. Ah, kuulostaa ihanalta! Kyyhkyä en ole koskaan päässy maistamaanka! Ihan vesi herahti kielelle...

    VastaaPoista
  3. kyllä minun mielestä paras " metsuri" on naudan ulko/sisäfileepihvistä tehty. Kunnon kermasienikastike suurustettuna, rosepippuri, merisuola ja mustapippuria. vehnä paahtista. uunissa kaikki kypsät ainekset muutaman minuutin ja tuoretta persiljaa päälle! maailman paras ja kunnolla kastiketta leivän ja pihvin päälle.

    VastaaPoista
  4. Hyvältä kuulostaa tuokin!! :) Nauta ei tosin ole minun lemppareita, possu uppoaa paremmin. Mutta leipä, pihvi ja sienet - oli laji kuin laji - ei voi mennä pahasti pieleen mitenkään! :)

    VastaaPoista