12. lokakuuta 2011

Mokkamuffinssit

Levoton olo, pitää vaan kävellä pitkin kämppää. Välillä kurkata blogeja, kävellä taas hetkinen ja huokailla. Mihinkään ei voi keskittyä. Täytyy kurkkailla kaappeihin. Hiki kihoaa jo otsalle ja olo alkaa käydä sietämättömäksi! PAKKO LEIPOA!!!!

Kun yllättävä leipomisen tuska pitkän jauhopeukalon lepuutuksen jälkeen iskee eikä kaapeissa ole juuri mitään on vaihtoehtoina tehdä jonkun sortin keksejä tai muffinsseja. Nyt kaipasin mittaamista ja ronskia sekoittamista rennolla ranteella joten valintani oli muffinssit. Kaivoin Cordon Bleun muffinssikirjan esille ja selailin ohjeita. Ensimmäinen kaappien sisällölle sopiva ohje oli mokkamuffinssit – niitä siis!

Ja jopas helpotti!!



10 kpl

1,75 dl maitoa
1,5 rkl pikakahvijauhetta
80 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl fariinisokeria
1 kananmuna

1. Kuumenna maito pienessä kattilassa höyryäväksi. Sekoita joukkoon pikakahvijauhe ja jätä jäähtymään
2. Sulata voi ja jätä jäähtymään
3. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe (siivilöitynä) ja sekoita ne sekaisin. Sekoita joukkoon myös fariinisokeri
4. Tee kuiva-aineseokseen kuoppa keskelle ja kaada kuoppaan maitokahvi, voisula ja kananmuna jonka rakenne on kevyesti vatkattu rikki. Sekoita taikina nopeasti sekaisin, ei tarvitse olla turhan tarkka!
5. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia

4 kommenttia:

  1. http://www.mtv3.fi/reseptit/index.shtml/helppo--nopea-suklaakakku?1137656

    melkeinpä liian helppoa ja liian hyvää :D

    VastaaPoista
  2. Joo, muffinsit on ihania! Minä teen jokatoinen ilta Sirpan helpolla ohjeella muffinseja. Ikinä kerkii mitään kuorruttamaan ja koristelemaan...
    Mukavaa viikonloppua!

    sonja

    VastaaPoista
  3. Kirsi: juu, yllätyin itekki miten nätisti kohosivat vaikka taikina oli melko löysä. Muffinssi on nätti silloin kun se lohkeilee päältä! :)

    VastaaPoista