31. maaliskuuta 2012

Siskonmakkara-nuudelikeitto

Siskonmakkara on raaka-aine jota olen suorastaan vältellyt. Koskaan en sitä ole maistellut ja syy välttelemiseeni on - pakko myöntää - puhtaasti visuaalinen. Vaaleanpunainen lötkö makkara ei ole silmissäni kovinkaan houkutteleva näky.

Mutta kaikkea on kokeiltava - varsinkin kun kyseessä on ruoka-aine jonka herkullisuuden puolesta monet puhuvat. Perinteisesti siskonmakkarasta tehdään soppaa joten sille linjalle minäkin lähdin. Soppa ei kuitenkaan ollut makumaailmaltaan aivan kotimainen vaan mausteet veivät tulisuudellaan kauas idän suuntaan.

Lopputulos oli ihana! Siskonmakkara oli maukasta ja kyllä se mennen tullen lenkin ja kevyt snack -nakit hakkaa. En siltikään erityisiä huokauksia makkaran maun takia päästänyt vaan makunystyröitäni hivelivät enemmänkin lempeän tuliset chili, inkivääri ja valkosipuli. Samalla ohjeella onnistuu maukas itämäinen kanakeittokin! Keitto on tehty Maku-lehden numerossa 1/2012 olleen ohjeen pohjalta.



2 annosta

8 dl kanalientä
pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl makeaa chilikastiketta
2 shalot-sipulia
1 pieni suippopaprika
200 g siskonmakkaroita
2 viipaletta limeä
100 g nuudeleita

1. Mittaa kanaliemi kattilaan ja laita se kuumenemaan
2. Kuori inkivääri, halkaise se ja laita palat kattilaan. Kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne kattilaan. Lisää kattilaan myös chilikastike
3. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Pese paprika ja poista siitä siemenet. Leikkaa sekin ohuiksi suikaleiksi.
4. Kun vesi kiehuu lisää kattilaan kasvikset. Purista siskonmakkaroista palleroita kattilaan. Keitä 10 minuuttia
5. Lisää kattilaan nuudelit ja limeviipaleet ja keitä vielä 5 minuuttia
6. Poista inkiväärinpala ja limeviipaleet ennen tarjoamista

4 kommenttia:

  1. Siskonmakkaran ulkonäkö ei kyllä mitenkään vedä vertoja sen maulle. Ja se puristeluprosessi on kyll vähän äklö, pakko myöntää. Mutta maku palkitsee!

    Olen tehnyt siitä aina välillä pastan lisuketta paprikan ja chilin kera. Sekä toki keittoa pienellä intialaisella twistillä ja reilulla juuresmäärällä höystettynä. Mahtava raaka-aine!

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä tuo makkara hyvää oli! Pitää tehä joku kerta ihan tavallista makkarakeittoa ja kattoa miten uppoaa muksuihin. :)

    VastaaPoista
  3. Huomannut nyt vasta käsitteen chilikastike resepteistä.
    Jos minä lyön 0.5dl omistamiani chilikastikkeita ruuan joukkoon, puolituhatta intialaistakin juoksee sen jälkeen pakoon ruokiani. Mitä on tämä chilikastike, joita voi näin paljoa ruokaan laittaa?

    VastaaPoista
  4. Tää on Spice up! -chilikastiketta joka on siis mieto pöytämaustekastike, joka sopii esim. dippailuun ihan semmoisenaanki. Ei siis semmoista täyttä tavaraa! :)

    VastaaPoista