27. toukokuuta 2012

Kahteen kertaan paistetut uuniperunat

Varoitus: ei hiilari- tai kalorikammoisille! Tässä ruuassa löytyy nimittäin reilusti molempia. Yhden perunan kalorimäärällä eläisi varmaan miltei koko päivän, sen verran rasvaa tästä pläjäyksestä löytyy! En suosittele siis joka päivä tai edes joka viikko syötäväksi!

Perunoiden valmistamisessa on oma hommansa ja se vie oman aikansa, mutta koko ateria valmistuukin sitten samassa. No, jotain vihreää ja raikasta näinkin tuhti peruna kaipaa vielä kaveriksi – yksinkertainen vihreä salaatti syntyy helposti perunoiden ollessa uunissa. Ohje Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 1/2012.


4 Rosamunda-perunaa

täyte:
170 g pekonia
150 g cheddarjuustoa
200 g creme fraichea
4 rkl pehmeää voita
1 tl dijon-sinappia
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl persiljaa

1. Pese perunat huolellisesti ja pistele ne haarukalla. Laita perunat uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin tunnin ajan kunnes perunat ovat pehmeitä.
2. Ota perunat uunista ja jätä ne jäähtymään.
3. Valmista täyte: hienonna pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa
4. Leikkaa perunoista ”hattu” irti. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon täytteen sekaan. Sekoita tasaiseksi ja täytä perunankuoret täyteseoksella tiiviisti kukkuroilleen. (Täytettä jää vähän yli, sekoita siihen kananmuna ja pari rkl vehnäjauhoja ja paista pikkulettupannulla pihveiksi!)
5. Nosta perunat takaisin uunipellille ja kypsennä vielä vartin verran kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti