1. toukokuuta 2012

Pähkinäinen tattirisotto

Lauantaina olin ahkera! Kävin kaupungilla ostamassa esikoiselle hieman vähemmän puristavaa vaatetusta, kavensin päiväpeitteen, vein hyötyjätteet keräyspisteeseen, vaihdoin lakanat, kävin lenkillä, kävin apteekissa, kirjoittelin hieman blogijuttuja. Oikein hyvä ja tehokas päivä!

Päivän kruunasi pari asiaa keittiössä. Ensimmäinen asia liittyi keittiön sisustukseen. Vuokra-asuntoni keittiön katossa oli muuttaessani valmiina aivan kamala reilusti metrin mittainen valaisin jossa oli kaksi 57 w:n loisteputkea. Niillä kahdella loisteputkella ja hukkaan menevän sähkön määrällä saisi valaistua varmaankin pienen kaupungin! Vaikka keittiössä pitää olla valoisaa, niin ehkä aletaan puhua liioittelusta kun lapset tulevat aamupalalle aurinkolasit päässä! Olin kohtalooni alistunut. Eräänä päivänä tuli mieleeni että voisihan sen avata ja katsoa miten se lamppu on kiinnitetty, jospa sen saisikin pois. Ja saihan sen – en toki ihan itse omin avuin. Nyt se hirvitys on varastossa – poissa silmistä, poissa mielestä! Nyt sain keittiöön kauniin lasikupuisen valaisimen - joka sopii sisustukseen!

Toinen kohokohta keittiöön liittyen tapahtuikin sitten hellan ääressä ja varsinkin tuotosta suuhun haarukoidessa. Pähkinäistä risottoa ja lasi kylmää valkoviiniä. Vapaapäivä hipoi täydellisyyttä! Ohje on otettu Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 8/2010. Risottoa oli käytetty savoijinkaalikääryleiden täytteenä ja voisin kuvitella että hyvältä maistuisi kaalin lehteen käärittynäkin! Hieman taas muokkasin ohjetta oman maun mukaiseksi.

2-3 annosta

2 kourallista kuivattuja tatteja
25 g voita
2 shalotsipulia
1 valkosipulin kynsi
2 dl risottoriisiä
0,5 tl suolaa
1 dl valkoviiniä
1 dl sienten liotuslientä
5 dl kasvislientä
100 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl cashewpähkinöitä
kourallinen persiljaa
mustapippuria

1. Laita tatit likoamaan veteen noin puoleksi tunniksi
2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipuleita ja riisiä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Sekoita joukkoon suola
3. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin kokonaan. Purista sienistä liika vesi ja hienonna ne. Lisää sienet riisin joukkoon
4. Lisää kasvislientä desi kerrallaan. Anna entisen liemen imeytyä riiseihin kokonaan ennen uuden liemiannoksen lisäämistä. Lisää liemi kokonaan ja maista riisin kypsyys. Lisää tarvittaessa vielä nestettä
5. Hienonna persilja ja rouhi pähkinät. Paloittele juusto pienemmiksi nokareiksi.
6. Lisää persilja, pähkinät ja juusto kypsän risoton joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja mausta mustapippurilla. Tarjoa heti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti