Tämän pääsiäisen juhlaruoka oli possua ja sitä syötiin sunnuntaina. Onneksi ruoka oli helppo laittaa, vähän kuorimista, rouheaa paloittelua ja uuni hoiti sitten loput. Nukuin sunnuntain vastaisena yönä kuumeisena 12 tuntia ja täydensin noita unia parin tunnin valvomisen jälkeen vielä reilun kahden tunnin aamupäiväunilla. Sen jälkeen siirryin sohvalle makailemaan. Makoilun lomassa pesin (siis pyykkikone pesi) pari koneellista lakanapyykkiä ja laitoin tämän ruuan.
Ruoka oli kuulemma hyvää (ainesosien perusteella ei todellakaan voi olla pahaa). Itse en maistanut juuri mitään sinä vähänä aikana jonka jaksoin pöydässä istua. Plussaa varsinkin kipeän kokin näkökulmasta on se, että koko ateria valmistui yhdellä kertaa samoilla mausteilla ja samalla uunipellillä. Lisäsin Chef Jonesin alkuperäisen ohjeen lisäksi pellille vielä perunalohkoja jolloin kokonainen topakka ateria oli valmis. Tosin herkullinen tämä kokonaisuus olisi ollut ilman perunoitakin.
1 kg possun ulkofileetä
oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
3-4 rosamunda-perunaa
2 punasipulia
2 keltasipulia
3 tomaattia
mausteseos:
1 rkl sinappijauhetta
2 tl kurkumaa
1 tl currya
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1. Sekoita mausteseoksen mausteet sekaisin
2. Nosta liha leikkuulaudalle ja lorauta sen päälle oliiviöljyä. Kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne lihan päälle. Kaada myös mausteseos lihan päälle ja hiero sitä tasaisesti lihan pintaan kauttaaltaan. Anna mausteita valua reilusti leikkuulaudalle
3. Ruskista liha kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla ja nosta se sitten uunipellille leivinpaperin päälle. Laita lihaan paistomittari
4. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Pese perunat huolella ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Halkaise tomaatit puoliksi. Pyörittele kasvikset leikkuulaudalla mausteseoksessa ja nosta ne sitten uunipellille lihan ympärille. Rouhaise vielä hieman suolaa pinnalle
5. Kypsennä ruokaa ensin 200 asteessa puolisen tuntia ja sen jälkeen 150 asteessa kunnes paistomittari näyttää noin 70-75 astetta. Kypsennysaika on kaikkiaan noin 1,5 tuntia. Kääri liha folioon paistamisen jälkeen noin vartiksi ennen leikkaamista. Pidä kasvikset lämpiminä uunin jälkilämmössä
Takuulla hyvää. Minulla oli tarkoitus tehdä täytettyä possua viikonlopuksi mutta tässä oli hyvä vaihtoehto.
VastaaPoistaTää on helppoakin helpompi!! Kannattaa kokeilla!
VastaaPoista