10. huhtikuuta 2013

Seitä Jamien tapaan

Kyllä se Oliverin poika Jamie vaan tietää miten mauton kala saadaan maistumaan aivan loistavalta! Kalan päälle tyrkätään simppeleitä aineksia sopivana kokonaisuutena, päälle hieman maukkaita murusia ja sitten vaan uuniin. Ja kyllä toimii! Arkinen seiti-fileekin sai aivan uuden tyylin näiden mausteiden myötä. Hyvä hyvä, taas uusi idea tavallisen edullisen kalan hyödyntämiseen!



2 annosta

300 g vaaleaa kalaa fileinä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

maustetahna:
10 aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
chiliä maun mukaan
1 iso valkosipulin kynsi raastettuna
0,5 sitruunan mehu
1 tl sitruunankuoriraastetta
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
1 rkl balsamiviinietikkaa
0,5 dl parmesaaniraastetta

muruseos:
muutama viipale vaaleaa leipää
4 anjovisfileetä
suolaa
mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
n. 2 rkl oliiviöljyä

1. Lurauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja laita kalafileet vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä fileitä 200 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia
2. Valmista tahna: laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja surauttele tasaiseksi mössöksi. Levitä seos kalafileiden päälle
3. Valmista muruseos: revi leipä viipaleet monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulin kynsi sekaan. Lisää muut ainekset ja surauttele taas tasaiseksi seokseksi. Laita muruseos kalafileiden päälle
4. Kypsennä kalaa uunissa vielä kymmenisen minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti