6. elokuuta 2013

Marinoituja kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa

Ensimmäinen testi Purkissa-kirjasta osoittautui odotuksia paremmaksi! Oletin nappaavani suuhuni melko tavallisen makuista tomaattia ja mozzarellaa, mutta sainkin jotain vähän enemmän! Tomaattien paahtaminen oli saanut maut hyvin esille ja melko laimeaksi ajattelemani liemi olikin pirteän sitruunainen.

Söin näitä herkkupaloja tuoreen talkkunalla säväytetyn leivän päällä basilikan lehtien kera. Aikalailla täydellinen iltapalaelämys! Ja aamupalalla jatkettiin sitten samalla hyväksi havaitulla linjalla! Muutaman iltapalaherkuttelun jälkeen purkin pohjalle jääneet viimeiset herkkupalat söin pastan kanssa pikaisena lounaana.

Kaupassa saatavana olevien pakkauskokojen vuoksi tämänkin ohjeen määriä piti hieman muutella alkuperäisestä



500 g kirsikkatomaatteja
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
oliiviöljyä
250 g minimozzarellapalloja
muutama timjaminoksa

liemi:
1 dl rypsiöljyä
0,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 sitruunan mehu
1 tl suolaa

lisäksi:
1 l:n lasipurkki

1. Levitä kirsikkatomaatit uunipellille. Ripottele niiden päälle suola, mustapippuri ja timjami. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paahda tomaatteja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes tomaatit alkavat pehmetä
2. Laita tomaatit ja mozzarellapallot kerroksittain lasipurkkiin. Laita timjaminoksat kerrosten väliin
3. Sekoita öljyt ja sitruunamehu ja mausta seos suolalla. Kaada liemi purkkiin ja anna marinoitua pari päivää jääkaapissa. Tomaatit ja mozzarellat säilyvät hyvinä jääkaapissa viikon verran.

1 kommentti: