3. elokuuta 2013

Purkissa!

Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm: Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi. WSOY 2013.Kasvimaa- ja parvekepuutarhatouhujen myötä oli hyvinkin ajankohtaista ja tarpeellista kurkistaa taas uudemman kerran myös säilönnän maailmaan. Säilöntä tuo minulle mieleeni vain ylimakeat hillot ja ylietikkaiset pikkelssit. Sen vuoksi en säilöntää ole kovinkaan paljon harrastanut.

Nyt lainasin kirjastosta aivan uuden kirjan, jossa säilöntää esitellään hieman nykyaikaisemmin. Kirja sisältää muun muassa monenlaisia mausteseos-, maustekastike-, salaatti-, hillo- ja siirappiohjeita ja kirjoitin heti ensilukemalta noin parinkymmenen ohjeen sivunumeron muistiin testaamista ajatellen. Taitaapa kesä ja syksykin loppua tuon urakan alla kesken. Mutta jatketaan ensi kesänä uudelleen!

Kirja on ulkoasultaan ihanan pirteä! Laura Riihelän ottamat valokuvat ovat raikkaita ja moderneja, olematta kuitenkaan liian sliipattuja tai tekorustiikkisia. Kirja on kokonaisuudessaan hyvin mutkaton ja aito. Se esittelee säilönnän tätä päivää pröystäilemättä liikoja. Tämä kirja kannattaa ehdottomasti ostaa – jos harrastaa kirjojen hankkimista itselleni.

2 kommenttia:

  1. Purkissa! on ehdottomasti suosikkikeittokirjani tällä hetkellä, selailen sitä jatkuvasti ja yritän mahdollisimman usein testata reseptejä :)

    VastaaPoista
  2. Miekii on jo neljä ohjetta kerenny testaamaan eikä oo ollu valittamista! :)

    VastaaPoista