8. syyskuuta 2013

Tiikerimuffinssit

Sadepäivän ilo – leipominen lasten kanssa. Näitä ollaan tehty joskus - ajankohtana jota en pysty muistamaan. Valokuvan tiedot kertovat että se on otettu 21.4 aamupäivällä ja kuva näyttää siltä että se on räpsätty aurinkoisella säällä eikä vesisateen harmaudessa. Joten voi olla että olemme leiponeet ihan iloksemme ihan tavallisena päivänä (mikä on hyvin kummallista, koska aamupäivällä olemme yleensä aina ulkoilemassa mikäli sää vain sen sallii).

No, niin tai näin… Sen muistan kuitenkin vielä, että tällä ohjeella saatiin aikaiseksi ihanan rasvaisia muffinsseja joissa maistui suklaa ja pähkinä. Mutta eipä näitä kyllä tiikereiksi oikein voinut kutsua! Pyörittelin taikinaa ja nutellaa tikulla ihan olan takaa, mutta ei paksu nutella-tahna halunnut sekoittua vaalean taikinan kanssa. Eihän se sinällään haitannut, maku oli aivan loistava!! Ja lapsille kelpasi myös! Ohje Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 7/2012.



12 kpl

200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 1 dl Nutellaa

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin ja lisää seos voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi
3. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Laita jokaiseen vuokaan noin teelusikallinen nutellaa ja vetele muffinsseihin kuvioita esim. hammastikulla niin että taikina ja tahna raidoittuvat
4. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti