Lapset ovat yleensä keksien ystäviä. Ja niin on minunkin jälkikasvuni. Keksit ovat helppotekoinen herkku jotka valmistuvat ilman turhaa kikkailua.
Näiden keksien ajattelin olevan aivan ykkösherkkua! Esikoinen rakastaa valkosuklaata samoin kuin pistaaseja. Vesi kielellä lapsi odotti että keksit jäähtyvät syömäkuntoon. Puolikkaan keksin jälkeen hän totesi että ”nää on kyllä ihan liian makkeita”! Siis täh?!? Voiko keksi olla LIIAN makea!?!?
No, jäipähän taas itselleni enemmän! Ja voin kertoa että eivät olleen LIIAN makeita. Makeita kyllä, mutta niinhän keksin pitääkin olla. Itsekin tykkään valkosuklaasta ja pistaaseista ja fariinisokerista leivonnaisista. Ja voista. Ihania!!
20 isoa pikkuleipää
100 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1 dl paahdettuja, suolattuja ja kuorellisia pistaaseja
80 g valkosuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
päälle:
30 g valkosuklaata
1 dl paahdettuja, suolattuja ja kuorellisia pistaaseja
1. Pehmitä voi mikrossa ja vaahdota se sokerien kanssa. Lisää muna hyvin vatkaten
2. Kuori pistaasit ja rouhi ne ja valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita rouheet voi-sokerivaahtoon
3. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan
4. Leivo taikinasta kapea tanko ja nosta se jääkaappiin vähintään tunniksi
5. Kuori päälle tulevat pistaasit ja rouhi ne ja valkosuklaa rouheeksi. Sekoita ne keskenään ja jätä odottamaan
6. Leikkaa jähmettyneestä taikinapötköstä viipaleita. Paina viipaleet pistaasi-valkosuklaarouheeseen ja nosta sitten rouhepuoli ylöspäin uunipellille
7. Paista 200 asteessa 7-10 minuuttia – koosta riippuen. Jäähdytä rapeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti