6. syyskuuta 2013

Hernekeitto

Ihmeiden aika ei ole ohi. Joskus pikkumuruset yllättävät kummallisilla toiveruokapyynnöillä. Kun toiveena oli hernekeittoa, oli asia pakko tarkastaa ihan useampaan kertaan. Ihanko totta? Siis hernekeittoa? Ootteko syöny päikkärissä? Myöntävien vastausten jälkeen piti minunkin se todeksi uskoa. Kyllä, lapseni halusivat syödä hernekeittoa.

No kyllä vaan minulle passaa! Pitkään muhinut hernekeitto on nimittäin todella hyvää. Poikien toive oli että lihana on jauhelihaa – sekin sopii minulle oikein hyvin. Vielä luraus sinappia niin mikäs siinä on popsiessa! Ja ihme kyllä, pojillekin maistui. Ensimmäisellä kattauksella ainakin…



500 g kuivattuja herneitä
3 l vettä
400 g rasvaista jauhelihaa
1 sipuli
suolaa

1. Laita herneet likoamaan väljään veteen yön yli huoneen lämpöön
2. Kaada liotusvesi pois ja mittaa uusi vesi kattilaan tai uunipataan. Keitä keittoa kattilassa parisen tuntia ja jätä sen jälkeen vielä hautumaan jälkilämmölle noin tunnin ajaksi. Uunissa valmistettaessa valmistusaika on pidempi, taisin haudutella 150 asteessa nelisen tuntia. Muista sekoitella välillä ja lisätä nestettä mikäli se on tarpeen
3. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää se pannulle jauhelihan kaveriksi. Jatka kypsentämistä niin että sipulikin kypsyy. Mausta suolalla. Lisää liha-sipuliseos keittoon kun kypsennyksen loppuvaiheilla
4. Mausta valmis keitto suolalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti