13. syyskuuta 2013

Tuulihatturulla

Cebicin paljon kehuma ja hehkuttama tuulihatturulla on nyt testattu! Ajatus tästä lähti ystävältäni, joka kertoi syöneensä sieni-pekonirullaa osaamatta sen tarkemmin kertoa taikinan koostumuksesta. Hän lupasi lähettää minulle ohjeen jonka voisin testata. Postaamisen yhteydessä minun kuulemma täytyisi sitten selkeästi mainita että tämä ohje on ystävältä saatu!

Asia taisi sitten unohtua ja ohjetta täällä odottelen edelleen (terkkuja vaan ystävälleni – jätettäköön nimi tässä yhteydessä mainitsematta!). Mutta koska ajatus oli jo päähän nakutettu, toteutin rullan sitten Cebicin avulla. Ihastuin tähän rullaan kovasti – voin tuttu maku (ja keveys..)! Ja tämäkin ohje on ystävältä saatu!



pohja:
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 kananmunaa
0,5 tl leivinjauhetta

täyte:
4 kourallista kuivattuja suppilovahveroita
150 g pekonia
1 sipuli
(tilkkanen öljyä)
nokare voita
suolaa
mustapippuria
200 g ranskankermaa
0,5 dl parmesaaniraastetta

1. Valmista taikina: sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita tasaiseksi ja nosta kattila pois levystä. Kiehauta vesi ja vatkaa se voi-jauhoseoksen joukkoon. Vatkaa kananmunat taikinaan yksitellen ja voimakkaasti. Sekoita taikinaan lopuksi vielä leivinjauhe
2. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteessa puolisen tuntia. Anna valmiin levyn jäähtyä hetki ja kumoa se sitten toisen leivinpaperin avulla
3. Valmista täyte: laita kuivatut sienet pehmenemään veteen. Paloittele pekoni ja paista se kypsäksi omassa rasvassaan. Nosta pekonipalat syrjään odottamaan. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi pekonin rasvassa (lisää tarvittaessa öljyä). Kaada pehmenneet sipulit pekonien joukkoon odottamaan. Sulata pannulla nokare voita. Purista sienistä ylimääräinen vesi ja paista niitä pannulla muutama minuutti. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla ja sekoita ne pekonin ja sipulin sekaan. Lisää ranskankerma ja parmesaaniraaste ja sekoita täyte tasaiseksi.
4. Levitä täyte jäähtyneen pohjalevyn päälle ja kääri rullalle leivinpaperin avulla. Nosta rulla vetäytymään viileään ennen tarjoamista

1 kommentti: