Jouluaaton aatto. Ruokaostokset tehtiin edellisenä iltana Prisman ryysiksessä ja aamu vapautuikin sitten harrastamiselle. Parituntinen möyryttiin ja kiipeiltiin metsässä ja nälkä kurnikin jo mukavasti vatsassa kun kotiin palattiin. Ruoka oli esivalmisteltu ja kypsyi nopeasti keittiössä levittäen ihanaa tuoksua kilpaa uunissa paistuvan kinkun kanssa. Ruuan valmistuessa suhrasin toisella kädellä olohuoneessa joulukuuseen kynttilöitä ja tähteä.
Ruoka valmistui. Syötiin. Ja oli hyvää (ohje: Glorian Ruoka&viini 8/2015)! Kuusi sai kynttilöiden kaveriksi pallot ja puiset tähdet – tänä vuonna kuusen pääsi vain valkean ja hopean sävyjä. Kinkku jatkaa kypsymistään ja kynttilät palaa. Lahjat on paketoitu ja odottavat vaatehuoneessa aattoaamua.
Otan lasin kuumaa glögiä. Kaikki on valmista. Nyt saa joulu tulla!
4 annosta
600 g bataattia
1 iso sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
chiliä
luraus oliiviöljyä
1,5 dl kanalientä
n. 2 dl käyttövalmiita kikherneitä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
200 g chorizoa
1. Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit
2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon bataatti, sipulit ja chili. Kuullota muutama minuutti sekoitellen
3. Lisää pannulle kanaliemi. Kypsennä kasviksia n. 15 minuuttia kunnes kanaliemi on haihtunut ja bataatit pehmenneet. Sekoita joukkoon kikherneet ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla
4. Paloittele chorizo ja paista se pannulla napakaksi. Sekoita makkarapalat kasvisten joukkoon
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti