18. joulukuuta 2019

Raejuustorieskat

Instagramia selaillessani ja kaverieni tarinoita lukiessani silmäni osuvat melko lailla helposti kuviin ja päivityksiin, jotka sisältävät jotain ruokaa. Uusia vinkkejä ja ideoita tulee nappailtua mukaan sieltä sun täältä ja kokeiltua silloin kuin aika on otollinen.

Työkaverini instagram-tarinassa näin aivan uskomattoman herkullisen näköisten uunituoreiden rieskojen ohjeen, joka vilahti silmien ohi aivan liian nopeasti. Pari-kolme kertaa piti tarinaan palata ja katsoa ja lukea uudelleen. Siis oikeasti, pieniä somia rieskoja, joiden raaka-aineina on raejuusto ja kaurahiutaleet. Tästä täytyi ottaa selvää – koska kyllähän tuo nyt kuulostaa aika lailla hyvältä ja ennen kaikkea helpolta ja terveelliseltä! Viestiä siis menemään ja kainoa vienoa pyyntöä tarkempaan ohjeeseen ja ainesten mittasuhteisiin. Eipähän tuossa kauaa kestänyt kun ohje kilahti messengeriin. Ohje oli juuri sitä mitä ajattelinkin: simppeli ilman mitään turhuutta ja se pääsi testiin heti seuraavana päivänä. I-H-A-N-I-A!

Seuraavana työpäivänä kyselin ohjeesta vähän tarkempia tietoja ja kuulin että se oli työkaverini oma idea niille päiville, kun aamupuuro raejuustolla tuntuu ajatuksena ei-houkuttelevalta. Puuroannoksen ainekset vaan sekaisin mössöksi ja hetken uunitus ja jopas on puuro heti herkullisemmassa muodossa! Kerta kaikkiaan nerokasta – tämä menee ehdottomasti jatkoon ja viikonloppuaamujen aamupalalistalle.



6-8 pientä rieskaa

200 g raejuustoa
90 g kaurahiutaleita
ripsaus suolaa
pieni tilkka vettä

Sekoita raejuusto, kaurahiutaleet ja suola keskenään. Möyhennä massaa käsin hienoksi ja lisää vettä sen verran, että saat taikinasta tasaisen ja kasassa kestävän. Muotoile taikinasta pieniä palloja ja litistä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes rieskat saavat kauniisti väriä. Nauti lämpiminä.

4 kommenttia:

  1. Kokeilin näitä tänään ja hyvin onnistuivat. Vaakaa minulla ei ollut, mutta laitoin kuutisen desiä kaurahiutaleita, noin 1,5 dl vettä ja 400 g raejuustoa. Hyvin maistuivat perheen gluteenittomallekin ;) Hyvää joulua toivottaa Tuija Karelian Marttojen ryhmästä :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että onnistuivat! :) Mukavaa joulua sinullekin, ehkäpä tapaamme joskus Marttojen touhujen merkeissä! :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiva! Minäkin suunnittelin tekeväni näitä sunnuntaiaamun loivalle aamiaiselle tällä viikolla! :)

      Poista