12. helmikuuta 2020

Marokkolaiset pyörykät

Tämä ruoka tehtiin kanafajitaksien kanssa samalla viikolla, että saimme yli jääneet tortillat käytettyä. Alla olevasta lihapullasoosista riittää neljälle tortilloiden kanssa syödä. Me söimme kahdestaan tortilloita ja loput lihapullat lämmitettiin seuraavana päivänä ja syötiin riisin kera.

Ohje on Jamien 15-Minute Meals -ohjelmasta, jossa Jamie teki pyörykät lampaan jauhelihasta. Me käytimme hirveä, koska sitä pakastimessa on, mutta aivan yhtä hyvin tämän voi tehdä naudasta tai porsaastakin – miksei broilerin jauhelihasta myös! Tämäkin ruoka oli näppärä salipäivänä: ennen treeniä lihapullien pyörittely, salaatin maustaminen ja muut ainekset valmiiksi esille. Treenin jälkeen lihapullien paistaminen ja soosin tekeminen – hoituvat näppärästi yhtä aikaa kun käyttää kahta pannua.



2 annosta

300 g jauhelihaa
suolaa
1 tl garam masalaa
öljyä paistamiseen
1-2 shalot-sipulia
1 valkosipulin kynsi
chiliä maun mukaan
3 dl paseerattua tomaattia
200 g käyttövalmiita kikherneitä
suolaa
mustapippuria
1 tl hunajaa tai sokeria
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

lisäksi:
4 tortillaa
salaatinlehtiä
sitruunamehua
oliiviöljyä
turkkilaista jogurttia

1. Laita jauheliha kulhoon ja lisää suola ja garam masala. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja pyörittele siitä pieniä pyöryköitä. Paista pyörykät pannulla kypsiksi ja ota ne syrjään
2. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä chilin kanssa. Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja kikherneet. Keitä reilu viisi minuuttia, kunnes seos sakenee selvästi. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Sekoita lopuksi joukkoon korianteri ja lihapyörykät.
3. Revi salaatti pieneen kulhoon ja mausta se pienellä lorauksella oliiviöljyä ja sitruunamehua
4. Laita tortillan päälle ensin salaattia ja sen päälle kikhernepataa ja lihapullaa. Lisää lopuksi hieman turkkilaista jogurttia. Kääräise tortilla rullaksi ja nauti lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti