18. marraskuuta 2020

Isoäidin makaronilaatikko

Isoäidin makaronilaatikosta ihan vaan nimenä ja ajatuksena tulee mieleen juuri SE makaronilaatikko, jota oma mummoni teki kun olin pieni. Se ihan tavallinen, ihanan pehmeä makaronilaatikko, jossa ei silmämääräisesti katsoen ollut mitään muuta kuin makaronia. En edelleenkään tiedä tuon makaronilaatikon jujua, koska vaikka sitä olen kysellyt sekä mummoltani ja isältäni niin vastaukset ovat olleet luokkaa ”eihän siinä nyt mitään ollut”. Tyydyn tähän ja totean, että se on se mummon keittiön taika, joka on tuostakin ruuasta tehnyt niin hyvää, että siihen ei mitenkään voi itse yltää.

Tästä päästäänkin sitten makaronilaatikkoon, joka on myös ollut aina pienoinen ongelma keittiössäni. Munamaidolla tehty makaronilaatikko ei oikein ole minuun uponnut. Sitäkin olen toki aikanaan tehnyt, mutta lopputulos on ollut aina kuiva ja tiivis. Onneksi minulla on nyt luotto-ohje makaronilaatikkoon  ja se maistuu meille koko porukalle.

Jostain syystä piti vielä kerran antaa mahdollisuus munamaito-laatikolle. Tässä Kotilieden ohjeessa minuun vetosi kovasti ohjeen nimi – Isoäidin makaronilaatikko – sekä ohjeessa oleva juusto. Pitkä kypsennys miedossa lämmössä tuo varmaan hyvän lopputuloksen ja ei kun tuumasta toimeen. 

Kyllähän se vaan toimi! Ohjeessa ei sinällään varmaan ole kenellekään mitään uutta ja mullistavaa, mutta jätän sen tähän nyt ihan vaan itseäni varten. Koska tämä on hyvää! 

 


 

  

 

 

400 g makaronia

50 g voita

400 g jauhelihaa

suolaa ja mustapippuria

1 l maitoa

4 kananmunaa

1 tl suolaa

0,5 tl jauhettua valkopippuria

150 g juustoraastetta

 

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Valuta ja sulata joukkoon voi.

2. Paista jauheliha kypsäksi pannulla ja mausta se suolalla ja mustapippurilla

3. Sekoita kulhossa maito, munat, mausteet ja juustoraaste

4. Voitele uunivuoka ja kaada sinne ensin makaronit ja jauheliha ja sekoita ne keskenään sekaisin. Lisää sitten munamaito ja sekoittele varovaisesti seos tasaiseksi

5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Minulla uunivuoka oli sen verran laakea, että paistoin vain 45min.

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti