15. marraskuuta 2020

Kala-tomaatticurry

Kalaa pitäisi syödä pari kertaa viikkoon suosien erilaisia kotimaisia järvikaloja. Kala on melko kallista ostaa, eikä yhden aikuisen taloudessa pysty ostamaan kuhafileetä tai juurikaan edes lohta. Kalaruokamme ovatkin siis lähinnä pakasteseitiä tai silakkafileitä ja joskus silloin tällöin lohta. Kuhaa syödään silloin kun appiukolla on ollut kalaonnea, jonka saalis yltää tänne meille saakka.

Myös tämä pikainen kalaruoka oli tehty kuhasta, mutta taivuttelin sen hieman pienempään budjettiin ja valmistin sen seistä. Ihan siitä palikkana myytävästä pakastekalasta. Curryn vahvat maut ja tomaatin raikkaus sopivat yllättävän hyvin myös seihin ja ihan maistuva arkiruoka tästäkin kuoriutui. Varmasti toimisi hyvin myös lohella tai katkaravuilla – kuka nyt mistäkin sortista sattuu tykkäämään. (ohje: Glorian ruoka&viini 1/2020) 

 


 

 







 

 

 

4 annosta

 

400 g pakasteseitä

1 tl suolaa

öljyä paistamiseen

1 rkl punaista currytahnaa

1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja

1 prk (200 g) kookoskermaa

 

1. Sulata kala ja paloittele se sopiviksi paloiksi. Mausta suolalla ja jätä odottamaan

2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää currytahna ja kypsennä sitä noin minuutin verran. Lisää tomaatit ja kookoskerma ja anna kiehahtaa

3. Laita kalapalat kastikkeeseen ja pienennä lämpöä aivan pienelle. Hauduta kastiketta varovaisesti sekoitellen kunnes kala on kypsää

4. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kera

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti