21. helmikuuta 2021

Sitruunaiset broileripyörykät

Sunnuntai-ilta ja kaikki rakkaat taas syömässä samassa pöydässä! Tämä on harvinainen tilanne, koska perheessämme on paljon liikkuvia osia. Ollaan me; on minun lapset ja hänen lapsi ja kodit; on lasten toiset kodit ja aikuiset siellä; on viikot, jolloin lapset ovat meillä kotona ja viikot, jolloin lapset ovat toisaalla kotona; on päivät, jolloin me ollaan kotona – jommassa kummassa. Arjen sujuminen ja varsinkin ruokahuolto vaatii hieman etukäteissuunnittelua, että kaikille ketkä kulloinkin istuvat pöydässä, on ruokaa ja toisaalta ettei mitään menisi hukkaan, kun viikko vaihtuu toiseen. Onneksi organisointi on vahvuuksiani!

Mutta sunnuntaina siis istutaan yhteen pöytään; minä, hän ja pojat - minun tärkeimmät saman aterian ääressä! Enkä keksi parempaa tapaa päättää viikko kuin yhdessä ruokaillen! Sunnuntaisin syödään leppoisaa ja helppoa, kotoisaa ja sellaista, joka maistuisi kaikille. Ja sitähän ovat tietenkin pyörykät!

Tässä ruuassa yhdistyvät intialaiset lämpimät maut, sitruunan raikkaus ja jogurtin pehmeä happamuus mukavaksi kokonaisuudeksi. Tästä makumaailmasta ovat pojatkin jo oppineet tykkäämään ja ruoka maistui kaikille! (ohje: Yhteishyvä Ruoka 4/2017)

 


 

 

  

4 annosta

 

400 g broilerin jauhelihaa

1 dl korppujauhoja

1 dl jogurttia

1 kananmuna

2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunankuoriraastetta

2,5 tl tikka masala -mausteseosta (jos haluat tehdä mausteseoksen itse, mausteseoksen ainekset löytyvät täältä)

1 tl suolaa

 

raita:

2 porkkanaa

2 dl jogurttia

1-2 rkl silputtua tuoretta minttua

0,5 tl jeeraa

0,25 tl suolaa

 

1. Sekoita korppujauhot, jogurtti ja kananmuna kulhossa. Anna turvota pari minuuttia

2. Lisää sitruunamehu, sitruunan kuori, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi ja muotoile taikinasta pyöryköitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa kypsiksi – noin 20 minuuttia

3. Valmista raita: kuori ja raasta porkkanat. Sekoita raaste ja muut ainekset jogurttiin ja sekoita tasaiseksi

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti