25. marraskuuta 2009

Häränsilmä

Tätä ruokaa on tehty suunnilleen jokaisessa blogissa jossain vaiheessa. Itse otin ohjetta ja vinkkiä jälleen kerran Cebicin keittiöstä. Noudatin alkuperäistä ohjetta melkein...aina on pakko jotain muuttaa - on se vaan kumma! No, joka tapauksessa hyvin ruoka onnistui ja maistui koko perheelle. Itse olisin tykännyt enemmän löysistä "silmistä" mutta aikaisempien kokemusteni perusteella tein kypsät silmät jotta miesväellekin maistuisi.



400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl tomaattipyreetä
loraus vasikkafondia
1 prk ruokakermaa
100 g koskenlaskijajuustoa
paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
oreganoa
ruohosipulia
4 kananmunaa

1. Ruskista jauheliha pannulla. Hienonna sipulit ja lisää pannulle. Kypsennä hetki
2. Lisää tomaattipyree ja fondi ja sekoittele hyvin
3. Lisää kerma ja hauduta hetki
4. Lisää sulatejuusto ja sekoittele kunnes juusto sulaa hyvin. Mausta
5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia
6. Tee jauhelihaseokseen neljä syvennystä ja riko kananmunat niihin. Jatka kypsentämistä 5-10 minuuttia kunnes munat ovat hyytyneet
7. Tarjoa pätkäspagetin kera

1 kommentti:

  1. Tämä on hyvä, helppo ja nopea ruoka!! Täytyykin taas joku päivä tehdä!!

    VastaaPoista