11. maaliskuuta 2010

Perunamuusia paahdetulla valkosipulilla

Tämän herkkuohjeen löysin sattumalta googlaillessani italialaisia lisukkeita. Tämä olikin mielettömän hyvää. En ole ennen paahdettua valkosipulia syönytkään mutta villi veikkaus on että syön kyllä uudestaankin! Aivan ihanan makeaa ja pehmeän makuista. Mukavasti maustoi muusin (ja seuraavana päivänä suun)! Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Muusin kans syötiin possun fileepihvejä tomaatilla, paprikalla ja juustolla päällystettynä.



6 valkosipulin kynttä
loraus oliiviöljyä
7 suurehkoa perunaa
1,25 dl maitoa
reilu 0,5 dl parmesaaniraastetta
2 rkl voita
suolaa ja pippuria

1. Kuori valkosipulin kynnet ja laita ne uuninkestävään astiaan. Lorauta oliiviöljyä päälle ja paahda uunissa 175 asteessa 30-45 minuuttia.
2. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Muussa ne survimella. Lisää joukkoon paahdetut valkosipulin kynnet (itse paloittelin ne kun menivät melko rapsakoiksi pinnaltaan) maito, juusto ja voi ja muussaile tasaiseksi. Voit käyttää halutessasi myös sähkövatkainta. Mausta suolalla ja pippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti