500 g tagliatellea
4 nokaretta voita
1 pkt pekonia
timjamia (tai rosmariinia)
2 valkosipulin kynttä
200 g palsternakkaa
3 kourallista parmesaaniraastetta
pippuria
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Sulata puolet voista pannulla ja laita pannulle paloiteltu pekoni ja timjami. Anna tiristä pari minuuttia
3. Hienonna valkosipuli ja kuori ja viipaloi tai suikaloi palsternakka. Lisää ne pannulle ja kypsennä n. 3 minuuttia kunnes pekoni on saanut kivasti väriä
4. Lisää loppu voi pannulle (tämä oli ehkä jo liioittelua rasvan kanssa tai sitten miun käsitys nokareesta oli hieman yliampuva!) ja anna sen sulaa. Lisää parmesaani ja pari kauhallista pastan keitinvettä. Sekoittele tasaiseksi
5. Valuta kypsä pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon (meillä on oikeastaan aina kastike erikseen niin on helpompi sitten annostella maisteluannoksia nirppiksille ;))
Eikö olekin aivan mahtava tuo pekonin ja palsternakan liitto? Ite oon aina vaan paistanut niitä lisäkkeeksi, miten ihmeessä ei tullut itsellä pasta mieleen? Vitsi toi oli varmaan aivan ihanaa, pitää testata.
VastaaPoistaAivan ihanaa! Kokeile ihmeessä!
VastaaPoista