3-4 annosta
250 g tagliatellea
200 g herkkusieniä
oliiviöljyä
basilikaa
salviaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
suolaa
0,5 dl kermaa
hieman maitoa (tai sit vähän reilummin kermaa)
80 g gorgonzolaa (aurajuustolla taas kerran mentiin)
(pecorinoa)
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Tee kastike pastan kiehuessa: Laita puolet sienistä yleiskoneen silppuriin. Lisää loraus oliiviöljyä ja basilika ja salvia. Hienonna sienet mössöksi
3. Kuumenna pannulla hieman oliiviöljyä. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynsi ja kuullottele sitä hetkinen. Paloittele loput sienet ja lisää nekin pannulle. Paistele muutama minuutti
4. Lisää sienimössö pannulle ja kypsentele viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla
5. Laske levyn lämpöä ja lisää pannulle kerma (ja maito). Kiehauttele hetkinen
6. Valuta kypsä pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Murustele sinihomejuusto pinnalle. Itse laitoin päälle vielä hieman pecorinoraastetta. Kypsennä pastaa uunissa 175 asteessa n. 10 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti