2. maaliskuuta 2010

Tiramisu

Tiramisu on varmaankin tunneituin italialaisen keittiön jälkiruoka. Tiramisu valmistetaan Savoiardi-kekseistä ja ihanan pehmeästä mascarpone-vaahdosta. Herkku maustetaan kahvilla ja liköörillä. Tämän jälkiruuan nimi on suomennettuna ”nosta minut ylös” – eikä suotta! Tämä vei kyllä kielen mennessään.

Tiramisun ohjeita on varsinkin netin kautta saatavilla hyvinkin monenlaisia. Löysin ohjeita joita ei mielestäni oikeastaan tiramisuksi voi edes kutsua – niissä oli aineksina käytetty kakkupohjaa, vaniljakastiketta ja rahkaa. Itse käytin Galbani-juustonvalmistajan sivuilta löytyvää ohjetta, tein puolikkaan annoksen.



n. 8 annosta

3 kananmunaa
75 g sokeria
250 g mascarpone-juustoa
2-3 dl kahvia
0,5 dl likööriä (laitoin tilalle 1 tl vanilja-aromia ja 1 tl manteliaromia)
n. 200 g Savoiardi-keksejä
kaakaojauhetta pinnalle

1. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri ja yhdistä mascarpone vaahtoon
2. Vaahdota valkuaiset ja kääntele keltuaisseokseen
3. Annostele 1/3 vaahdosta tarjoiluvadin pohjalle
4. Mausta kahvi liköörillä (tai aromeilla). Kastele keksejä yksitellen kahvissa ja asettele niitä vaahdon päälle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää keksien päälle 1/3 vaahdosta. Lisää sitten toinen kerros keksejä ja päällimmäiseksi loput vaahdosta
5. Anna tiramisun vetäytyä kylmässä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle reilu kerros kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti