12. maaliskuuta 2010

Broileri-pestolasagne

Mitäpä ois Italia-viikot ilman lasagnea! Aikaisemmin olen postannut Broileri-sienilasagnen ja lohilasagen ja nyt sit hieman taas vaihtelua perinteiseen jauhelihalasagneen (joka sekin on kyllä todella hyvää!). Ruokahommia-blogissa on etsiskelty myös kasvislasagnen ohjetta ja siellä olisi siihen laatuun nyt ohjetta tarjolla. Pitää itsekin joku kerta kokeilla, vaikuttaa sen verran hyvältä!

Lasagnen työläin osa on miun mielestä maitokastikkeen tekeminen joten kokeilin nyt tähän Jamie Oliverin ohjeen mukaan creme fraichesta tehtyä soosia. Ideana ihan kiva, mutta kuivaks miun lasagne jäi. Ois pitäny varmaan reilummalla kädellä laittaa vielä maitoa tuohon sekaan. Pestoaki tuli laitettua hieman liikaa, oli melko voimakkaan makuinen. Seuraavalla kerralla olen viisaampi!



lasagnelevyjä

broilerikastike:

1 sipuli
öljyä paistamiseen
350 g broilerin fileesuikaleita
n. 0,5 dl (punaista) pestoa
1 prk tomaattimurskaa
pippuria

valkea kastike:
600 g creme fraichea
3 anjovisfileetä (joita en muistanu laittaa)
n. 2 kourallista parmesaaniraastetta
suolaa ja pippuria
maitoa ohentamiseen

1. Valmista broilerikastike: hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää broileri ja ruskista. Mausta pestolla ja lisää tomaattimurska ja basilika. Jätä hautumaan
2. Valmista valkea kastike: sekoita ainekset keskenään
3. Kokoa lasagne kerroksittain vuokaan aloittaen ja päättäen valkeaan kastikkeeseen. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti