15. maaliskuuta 2010

Juustoiset muffinssit

Lauantai-illan saunavuoron jälkeen tein iltateelle tällaisia muffinsseja. Olivat todella hyviä ja pehmeän kosteita. Ohje on peräisin Cebicin keittiöstä. Löysin samankaltaisen ohjeen lehdistä saksittujen nipustani. Siinä oli desi jauhoista korvattu kaurahiutaleilla, piimän tilalla oli turkkilaista jogurttia eikä taikinan sekaan laitettu juustoraastetta vaan muffinssien väliin laitettiin viipale vuohenjuustoa (siis ennen paistamista). Hieman samankaltainen ohje on jo tuolla arkistossa mutta tämä oli kyllä helppotekoisempi ja paljon parempi!



n. 15 kpl

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g juustoraastetta (laitoin mozzarellan ja gruyeren jämät)
1 dl mustia kivettömiä oliiveja (en laittanu että miesväkikin söisi)
½ dl aurinkokuivattua tomaattia (laitoin vähän reilummin sit tätä lajia)
½ dl tuoretta basilikaa (laitoin 1 tl kuivattua)
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl piimää (käytin kermapurkin jämän ja maitoa)

Sekoita ainekset järjestyksessä sekaisin ja annostele muffinssivuokiin tai -pelille. Paista 175 asteessa puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti