11. toukokuuta 2010

Kalamurekepihvit

Kalamurekepihvejä olen tehnyt useampaan otteeseen ja monenlaisista yhdistelmistä käyttäen seitä, lohta ja haukea. Ei ole oikein minun makuuni ollut mikään kokeilu, aina tulos on ollut jollain tapaa mössöinen ja mauton. Kaikesta huolimatta (en varmaan oo vielä kymmentä kertaa maistanu!) testasin taas yhden kalapihviohjeen. Ohje vaikutti etukäteen vielä mauttomammalta kuin aikaisemmat yritykseni, mutta kokeilinpahan nyt kuitenkin. Yllätys oli suuri kun laitoin suuhuni (kalapihveiksi) yllättävän maukkaita ja rakenteeltaan hieman rosoisempia pihvejä! Tein taikinan nyt monitoimikoneen silppurikulhossa kun aikaisemmin olen hienontanut kalan lihamyllyllä. Ehkäpä mylly vetää kalat hieman liian rajusti muhjuksi. Ohje on todennäköisesti saksittu RuokaPirkasta joskus.n. 14 kpl

400 g pakasteseitiä
n. 100 g sipulia hienonnettuna
2 kananmunaa
1 dl kermaa
1 dl korppujauhoja
1 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 sitruunan mehu
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl tilliä
paistamiseen voita

Jauha kaikki ainekset sekaisin monitoimikoneessa. Paista pikkulettupannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin ruskeiksi.

2 kommenttia:

  1. Hei jee, näitä pitää kokeilla! Oliko lopputulos miten kalainen? Kun toi ukko ei syö kalaa, mutta syö kyllä kalapuikkoja. Luuletko, että menee alas?

    VastaaPoista
  2. Saattais vaikka mennäkki! Eiks ne kalapuikotki oo seistä sehty?!? Sehän on aika miedon makuinen kala, maustat vaan topakasti! (Ja laita vaikka soijarouhetta sekaan! ;)) Tee vaikka joku soosi vielä kaveriks vaikka kermaviilistä.

    Rupeet vaan kouluttamaan miestäs kalan syöjäks. Ei meilläkä isäntä alun perin syöny kalaa ollenka, mutta pikkuhiljaa kalapuikkojen ja tonnikalan kautta mentiin loheen. Sit seitiin ja jopa kotimaisiin järvikaloihin. Nyt on voissa paistettu kuha jo miehenki suurinta herkkua! Kymmenen (tuhatta) kertaa pitää maistaa!! ;)

    VastaaPoista