17. toukokuuta 2010

Soijarouhepihvit

Siis voi mahoton tuota soijarouhetta! Kyllä taas yllätti positiivisesti! Testasin Kädenvääntäjiltä löytämääni ”vege-jauhelihapihvi”-ohjetta ja kyllä ihmettelin kuinka kasvisruoka voikin olla lihaisaa! No, käytin kyllä lihafondia ja worchestershirekastiketta mausteena ja tavoitteena olikin melko lihanomainen tunnelma. Pihvit maistuivat minulle oikein hyvin, isännälle oikein hyvin, kuopukselle oikein hyvin ja esikoiselle…ööö…protestoitavan ”hyvin”. Eli 75% syöjäkunnasta oli oikein tyytyväisiä ja siihen prosenttiin on nykyään meillä syytä olla erittäin tyytyväinen. (Joitakin ei vaan voi miellyttää muulla kuin aurajuustolla – eli seuraavalla kerralla gratinoin pihvit vielä uunissa!)

Taikina näytti turvottamisenkin jälkeen todella löysältä ja vielä pannulle laittaessani ajattelin lopputuloksena olevan sisältä pehmeitä lettutyyppisiä möttösiä. Paistamisen jälkeen pihvien rakenne oli kuitenkin yllättävän napakka ja paistopinnasta tuli kaunis! Näitä lisää!! Ja ehdottomasti hampurilaisen väliin!! *kipittää paistamaan pihvejä*n. 10 pihviä

2 dl vettä
1 rkl vasikkafondia
2 dl tummaa soijarouhetta
2 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sipulijauhetta
1 rkl worchestershirekastiketta (tai soijakastiketta)
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl pippuria

Kuumenna vesi ja fondi ja lisää siihen muut aineet. Sekoita hyvin ja anna turvota n. 15 minuuttia. Paista pikkulettupannulla pieniksi pihveiksi - tietenkin voilla!

2 kommenttia:

  1. Hei wau, miten sait noista noin kauniin pyöreitä? Itellä aika rupusia noihin verrattuina. Erikoinen esikoinen, jos maistuu vaan aurajuusto, itellenihän se ei taas uppoa ollenkaan. No, kyllähän noita tosiaan vois gratinoida, jos menis sillä alas ja ehkä burgerin välissä menis huomaamatta? Ootko muuten tulossa Sillä Sipulien miittiin? Mää meen! http://sillasipuli.blogspot.com/2010/03/kutsu.html

    VastaaPoista
  2. Paistoin pikkulettupannulla ja siihen lastalla painelin ja muotoilin pyöreeks.

    En oo tulossa miittiin. Matkustaminen tuntuu kalliilta ja yks viikonloppureissu on jo kesäks suunnitelmissa. En kehtaa monia viikonloppuja olla kodin "rauhasta" pois (eli jättää lapsia isin armoille - tai ehkäpä isiä yksin lasten armoille.... hih!)

    VastaaPoista