18. toukokuuta 2010

Pestoinen perunavuoka

Jokseenkin hieman erikoinen ohje… Tai lähinnä tuo nesteen määrä suhteessa paistoaikaan vaikutti jo tekovaiheessa jotenkin epäsopivalta. Uskoin taas ohjetta ja tein ruuan alla olevien määrien mukaan. Puolen tunnin paistamisen kohdalla uunivuoassa lillui pestoinen perunakeitto ja laitoin pikamakaronit tulemaan. Annoin vuoan olla uunissa vielä toisen puoli tuntia ja nostin sitten vetäytymään folion alle. Syötiin seuraavana päivänä sitten oikein herkullista ja mukavan muheaa pesto-perunavuokaa!



4 annosta

8 keskikokoista perunaa
2,5 dl kasvislientä
2 rkl pestokastiketta
2 rkl öljyä

1. Pese huolellisesti (tai kuori) perunat ja viipaloi ohuiksi siivuiksi
2. Voitele uunivuoka öljyllä ja asettele vuokaan kerros perunoita. Sivele päälle pestokastiketta (tai laita nokareita sormilla niin kuin joku jonka pesto oli melko topakkaa)
3. Laita vuorotellen perunoita ja pestoa kunnes kaikki ainekset on käytetty. Kaada kasvisliemi vuokaan (ja liruttele päälle hieman öljyä)
4. Kypsennä 200 asteessa (ohjeen mukaan puolisen tuntia) tunnin verran

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti