Tämän postauksen myötä kauha lähtee kajauttelemaan reissun päälle ja palaa kotikeittiöön taas viikon kuluttua!
pohja:
n. 200 g täysjyväkeksejä (digestivejä)
75 g voita (laitoin n. 100 g)
1 rkl ruokokidesokeria
1 tl kardemummaa (en tykkää, en laittanut)
täyte:
1-2 limettiä
4 kananmunaa (erottele keltuaiset ja valkuaiset)
1,5 dl sokeria
koristeluun:
2 dl kuohukermaa
1-2 limetin raastettu kuori (käytin mansikoita)
1. Murenna keksit ja sulata voi. Sekoita ja painele irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia
2. Valmista täyte: raasta limettien kuoret ja purista mehut. Vatkaa keltuaiset, 1 dl sokeria ja limemehu. Pane astia vesihauteeseen ja vispaa paksuksi. Sekoita joukkoon kuoriraaste ja jätä odottamaan
3. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuais-seokseen varovasti
4. Levitä täyte pohjalle ja paista uunin keskiosassa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä
5. Laita piiras pakastimeen noin 2 tunniksi. Ota jääkaappiin n. 20 min. ennen tarjoamista. Vatkaa kerma ja levitä se piiraan päälle. Koristele limenkuoriraasteella
Tätä täytyy kokeilla kyllä jossain vaiheessa. Muutenkin ihania juttuja sulla täällä, ei vain meinaa muistaa käydä lukemassa. Oletko blogilistalle ajatellut liittyä? :)
VastaaPoistaOon kyllä Blogilistalla ollu jo pidemmän aikaa. Laitoin nyt linkin tuohon sivupalkkiin, toivottavasti sitä kautta löytyy! Hakemalla ainakin pitäisi löytyä sieltä listoilta! :) Kiva jos blogi miellyttää! :)
VastaaPoistaMie en vain sitten ole osannut hakea oikein sieltä :) Aina välillä käyny koittaa josko löytyis, mutta nyt on sitten suosikeissa!
VastaaPoistaKiva kun löytyi! :)
VastaaPoista