13. heinäkuuta 2010

Lämmin tortellinisalaatti

Ilmeisesti monenlaisten mutkien kautta kesän ruokahaasteen järjestäjäksi päätyi Äijaruokalan Ari. Ruokahaasteen osallistujamäärä on parissa viimehaasteessa ollut hieman vähäinen ja tilanne on aiheuttanut keskustelua Kulinaarimurulassa. Nyt siis kaikki bloggaajat osallistumaan ja kaikki lukijat ja kommentoijat äänestämään omaa suosikkia! Tiedot haasteesta ja linkki Äijäruokalaan löytyy sivupalkista, linkin takaa löytyy tarkemmat ohjeet!

Tämän kesän ruokahaasteen aiheena on kesäinen pasta- tai nuudeliruoka. Kesään kuuluu ehdottomasti tuoreet kasvikset, marjat ja hedelmät. Koska mansikka-kermavaahto-pasta-yhdistelmä ei tuonut mieleeni yhtään herkullista mielikuvaa täytyi suunnata hedelmätiskille. Valinta olikin helppo: koko kevään odotan vesi kielellä nektariineja!! Ja nyt niitä taas saa parin kuukauden ajan. Nektariini on tietenkin parhaimmillaan pestynä ja haukattuna, mutta kyllä se taipuu hyvin myös lämpimään ruokaan. Hunaja korostaa mukavasti nektariinin makeutta ja balsamiviinietikka tuo rinnalle hieman särmää. Tätä lisää!tortellineja maun mukaan (käytin kuivia juustotäytteisiä)
300 g broilerin suikaleita
1 punasipuli
2 nektariinia
1 rkl hunajaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa ja pippuria
1 litra salaatinlehtiä

1. Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan ja jätä odottamaan
2. Ruskista broilerin suikaleet pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu (tai viipaloitu) punasipuli. Kypsennä hetki
3. Paloittele nektariinit ja lisää pannulle. Lisää hunaja ja balsamiviinietikka. Kääntele pannulla sen aikaa että nektariinit pehmenevät hieman. Kaada pannulle myös tortellinit, rouhaise sekaan suolaa ja pippuria ja sekoittele maut tasaiseksi
4. Revi salaatti laakealle vadille ja kaada broileriseos päälle. Tarjoa lämpimänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti