500 g valko- tai punakaalia
2 pientä porkkanaa
2-3 kevätsipulia varsineen
0,25 dl seesaminsiemeniä
2 rkl mantelilastuja
2 pss pikanuudeleita
kastike:
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
0,5 tl merisuolaa
0,5 dl rypsiöljyä
ripaus mustapippuria
1. Raasta kaali tai hienonna veitsellä hyvin hienoksi. Kuori ja raasta porkkanat. Viipaloi kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Paahda seesaminsiemenet (ja mantelilastut) halutessasi pannulla. Sekoita ainekset kulhossa sekaisin
2. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja sekoita salaatin joukkoon. Jätä maustumaan yön yli
3. Riko pikanuudelit pieniksi ja sekoita salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista
no eikös ollutkin mukavan rouskuvia ne nuudelit. varhasikaalista tehtynä kyllä erityisherkkua, samaa mieltä!
VastaaPoistaOli kyllä todella hyvää salaattia! Oon tehny nyt pari kertaa lisukesalaatiks ilman nuudeleita. Tuo mausteliemi on tosi hyvän makuinen!
VastaaPoista