23. maaliskuuta 2011

Juustokohokkaat

Kohokas on varmaan yksi pelätyimmistä leivonnaisista. Eikä makunsa puolesta vaan koska se on kuulemma vaikea saada onnistumaan. Eikun härkää sarvista ja näin jälkeenpäin voin allekirjoittaa väittämän kohokkaan haasteellisuudesta.

Aluksi kaikki sujui hyvin. Vatkasin valkuaiset huolella ja sekoitin massan valmiiksi. Massa näytti hyvin epäilyttävältä mutta lusikoin sen kuitenkin vuokiin ja ajattelin kokeilla kypsentämistä epäilyksistäni huolimatta. Kohokkaat nousivat hyvin uunissa ja olivat oikein kauniita. Puolen minuutin kuluttua olivat laskeneet ja tarkempi tutustuminen paljasti sen että paistoaika olisi saanut olla pidempi. Googlailin hieman aihetta ja monessa ohjeessa kypsennysohjeena oli alataso ja 20-30 minuuttia.

Kohokkaiden maku oli kuitenkin aivan loistava, joten tätä kannattaa kyllä testata! Vinkkejä otetaan myös vastaan! Kohokkaiden kaveriksi tein salaatin periaatteella mitä jääkaapista löytyy.



6 kpl

n. 50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maissitärkkelystä
3,5 dl kulutusmaitoa (laitoin kuohukerman ja rasvattoman maidon seosta)
0,25 tl suolaa
ripaus valkopippuria
5 dl eri juustoraasteita (käytin goudaa, mozzarellaa ja ihan perusedamia)
4 valkuaista

1. Tee valkokastike: sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot ja maissitärkkelys hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa mutta älä ruskista. Lisää maito voimakkaasti sekoittaen. Anna kiehahtaa ja mausta suolalla ja valkopippurilla
2. Anna kastikkeen jäähtyä hieman ja kääntele joukkoon juustoraasteet
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti kohokasmassaan
4. Voitele ja jauhota kuusi annosvuokaa huolellisesta ja jaa kohokasmassa niihin
5. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia (ehkäpä kannattaisi siis laittaa kohokkaat alatasolle ja jatkaa kypsennysaikaa 20-30 minuuttiin)
6. Tarjoa välittömästi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti