3. maaliskuuta 2011

Nachos with salsa and cheddar

Arki-ilta yksin kotona eli sopiva tilaisuus kokkailla jotain hyvää ihan itselleen! Pitkän hikilenkin jälkeen tasasin kalorivajetta kevyehköllä iltapalalla telkkarin ääressä.

Muchos nachos –tyylisiä ohjeita tuntuu maailma olevan pullollaan. Itse toteutin tämän herkun salsan ja cheddarkastikkeen (ohje Cebiciltä) höystämänä. Noiden lisäksi lastujen päälle voisi lisätä esimerkiksi paistettua jauhelihaa tai broileria. Tuhtia syötävää oli ilman lihaakin!



200 g maissilastuja

salsaa (tein tällä kertaa tomaattimurskasta – kannattaa valuttaa enimmät nesteet pois!)

juustokastike:
1 prk creme fraichea
200 g cheddar-sulatejuustoa (tai mieluummin ihan oikeaa cheddaria jos teidän lähikaupasta sitä saa)
mustapippuria

1. Valmista salsa maustumaan mieluiten muutama tunti etukäteen
2. Levitä maissilastut uunipellille ja lusikoi salsaa päälle
3. Laita creme fraiche pieneen kattilaan ja murustele (tai raasta) juusto joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut. Mausta mustapippurilla
4. Kaada juustokastike lastuille (itse en käyttänyt kaikkea)
5. Laita pelti 225 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi kunnes paistos alkaa saada hieman väriä

3 kommenttia:

  1. Mitä pidit cheddarkastikkeesta? Jotkut tulisemman ystävät voisivat lisätä tuohon jalapenoa hienonnettuna, chiliä tms :) Miusta tuo on silti tuolleenkin toimiva.

    VastaaPoista
  2. Tykkäsin tuommoisenaan, pippuri toi sopivasti särmää. Ite en kauheesti tykkää noista cheddarin makuisista sulatejuustoista. Nyt onneks ässällä käydessäni huomasin muutamia uusia juustoja hyllyssä - joukossa jälleen myös cheddaria palana. Ei tosin sitä miun suosikkia, mutta pitää testata tuota joku kerta.

    VastaaPoista