9. maaliskuuta 2011

Ruislasagne

Juttelin kaverin kanssa facebookissa päivänä eräänä ja hän kyseli ruislasagnen ohjeen perään. Kuulemma on hyvää mutta Pirkasta talteen saksittu ohje on päässyt häviämään. No sieltä Pirkan nettisivuilta tietenkin se ohje löytyi! Sain pyynnön jalostaa ohjeen sellaiseksi jossa ei käytetä valmiita juustodippejä tai pakastekasviksia vaan oikeita tuoreita raaka-aineita.

Eli jauhelihakasviskastiketta, juustokastiketta ja ruispaloja! Oli muuten älyttömän hyvää!



jauheliha-kasviskastike:

400 g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 pientä porkkanaa
1 palsternakka
1 prk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl basilikaa
1 rkl hunajaa

juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
1-2 dl juustoraastetta

3 paria (eli 6 palaa) ruispaloja

1. Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta juurekset. Lisää kasvikset jauhelihan sekaan. Lisää tomaattimurska ja mausta. Jätä kiehumaan hiljalleen
2. Valmista juustokastike: sulata voi kattilassa ja lisää sekaan jauhot. Sekoita hyvin. Lisää maito pienissä erissä hyvin sekoittaen. Kiehauta ja mausta. Lisää valmiiseen kastikkeeseen juustoraaste ja sekoittele kunnes juusto on sulanut
3. Voitele uunivuoka. Laita pohjalle 1/3 jauhelihakastikkeesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Asettele niiden päälle 3 ruispalaviipaletta. Lisää jälleen 1/3 jauhelihakastikkeesta ja juustokastikkeesta ja sitten loput leipäviipaleet. Laita vuokaan loput kastikkeet, juustokastike päällimmäiseksi
4. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia

5 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ohje :) On varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  2. tää oli hyvää!

    mitä oon reseptejäsi lukenu, oon tulkinnu, et sulla on tapana muokata reseptejä, ottaa ne omiin nimiin... niin tein minäkin ja lisäsin jauhelihasoossiin pari lehtisellerin vartta. ja ruispaloja mulla meni 4 paria.

    jatkossa tuskin "perinteisiä" lasagnelevyjä käytäkään.

    VastaaPoista
  3. Joo, harvoinpa nykyään tulee täysin uskollisesti ohjeita seurattua. Oon kyllä semmonen kokkailija että tarviin kuitenki jonkun ohjeen mistä lähen liikkeelle, en oo sillä tapaa kauheen luova kokkailija. Mutta sovellan kyllä surutta! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos tästä ohjeesta! Oli hurjan hyvää tämä lasagne :)

    VastaaPoista
  5. Kiva kun löytyi mieluisaa! Laitetaan kiitokset kaverilleni jonka tätä "tilasi" :)

    VastaaPoista