7. maaliskuuta 2011

Chicken orzo

Pitkän aikaa olen etsiskellyt jyväpastaa ja surukseni joutunut toteamaan että sitä ei näiltä leveysasteilta saa. Tammikuun lopussa Helsingissä käydessäni käyntikohdelistan kärjessä oli Stokkan ruokaosasto ja sieltähän sitä löytyi! Kaksi pussia pastaa ostin ja nyt ensimmäinen testaus takana. Tuntuu vaan että ei oikein raaskisi nyt tuota ihmettä käyttää ettei vaan pääse loppumaan! :)

Testattavaksi ohjeeksi valitsin Limepippurin arkistosta löytyneen kanapastan, jota hieman jälleen kerran muuntelin. Kastike sinällään ei sisältänyt mitään uutta, hyvin perinteinen tomaatti-mozzarellakastike. Mutta kyllä tuo hieman erikoisempi pasta kuitenkin antoi oman kivan lisänsä tähän ruokaan. Jos ei jyväpastaa ole saatavilla niin tätä vois tehdä vaikkapa pätkäspagetillakin.



2-3 annosta

1,5 dl orzoa
loraus oliiviöljyä
300 g broilerin suikaleita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl vettä tai valkoviiniä
loraus kanafondia
1 prk tomaattimurskaa
0,5 tl korianteria
0,5 tl oreganoa
0,5 tl basilikaa
suolaa
mustapippuria
n. 70 g mozzarellaa
(pinnalle parmesaania)

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta (älä käytä liian suurireikäistä lävikköä!)
2. Ruskista broilerin suikaleet öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää broilerin sekaan. Kuullota hetkinen
3. Lisää vesi, fondi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia
4. Sekoita kastikkeen joukkoon kypsä pasta. Revi sekaan myös mozzarella ja sekoittele varovasti. Anna juuston sulahtaa ennen tarjoamista. Raasta päälle halutessasi vielä parmesaania

3 kommenttia:

  1. Meidän kaappiin oli ilmestynyt paketti orzoa, se on melko yleistä täällä jenkeissä mutta itselle ihan tuntematon ja olenkin tässä pyöritellyt että mitähän siitä uskaltaisi tehdä. Tässä oiva ohje, kiitos. Pitää vain soveltaa tuosta jonkinlainen kasvisversio..

    VastaaPoista
  2. Citymarketista on meidän kaappiin jyväpastaa ostettu. En nyt tarkalleen muista onko sitä ollut ihan pastaosastolla vai kenties "ulkomaanherkuissa".

    VastaaPoista
  3. Pitääpä miunkii käydä tutkailemassa asiaa kun seuraavan kerran sittarille meen! :)

    VastaaPoista