4. elokuuta 2011

Cashew-suklaapalat

Ruoka-ainekaappeja on siis taas inventoitu ja blogien tutkailua harrastettu ajatuksella että jämäraaka-aineille löytyisi jotain uutta ja mukavaa käyttökohdetta. Insanitylta löysin kivan ohjeen johon sain kivasti upotettua cashew-pähkinät, mantelirouheen ja tumman suklaan. Puolitin alla olevan ohjeen ainemäärät mutta taikinaa oli silti mielestäni hieman liikaa kuorrutteen määrään verrattuna. Pohjataikina tuntui tehdessä melko murenevalta, mutta rakenne napakoitui uunissa ja jääkaapissa sopivaksi.

Lopputuloksena oli ihania suussa sulavia makeita herkkuja joiden maku vaan parani jääkaappisäilytyksen aikana – tosin eivät säilyneet kovinkaan kauaa…melko tiuhaan jääkaapin ovi kävi ja suklaapalat kupista hupenivat! Näitä suklaamakeisia vein tupaantuliaisiksi ystäväperheeseen puisen tarjoiluvadin täytteenä. Onneksi olin etukäteen viisas ja täytin ja pakkasin viemissuklaat ennen kuin aloin itse kunnolla maistelemaan…



pohja:

8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl fariinisokeria
150 g pehmeää voita
150 g suolattuja cashew-pähkinöitä (laitoin sekaan myös mantelirouhetta)

karamelli:

200 g voita
1,6 dl fariinisokeria

päälle:

170 g haluamaasi suklaata (käytin fazerin tummaa suklaata)

1. Valmista pohja: sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Nypi sekaan pehmeä voi. Rouhi pähkinät ja lisää puolet niistä taikinaan. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Painele taikina levyksi uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle loput pähkinät
2. Valmista karamelli: mittaa voi ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kunnes seos kuplii reilusti ja sakenee. Nosta kattila levyltä ja jäähdyttele hetki hämmennellen
3. Kaada karamelli pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä 175 asteessa uunissa kunnes pinta kuplii koko alaltaan, noin 15 minuuttia
4. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Kaada sula suklaa karamellin päälle. Sekoita hieman esim. lusikan varrella jotta karamelli ja suklaa hieman sekoittuvat. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä seuraavaan päivään ja leikkaa levy sopiviksi paloiksi

2 kommenttia: