Lopputuloksena oli ihania suussa sulavia makeita herkkuja joiden maku vaan parani jääkaappisäilytyksen aikana – tosin eivät säilyneet kovinkaan kauaa…melko tiuhaan jääkaapin ovi kävi ja suklaapalat kupista hupenivat! Näitä suklaamakeisia vein tupaantuliaisiksi ystäväperheeseen puisen tarjoiluvadin täytteenä. Onneksi olin etukäteen viisas ja täytin ja pakkasin viemissuklaat ennen kuin aloin itse kunnolla maistelemaan…
pohja:
8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl fariinisokeria
150 g pehmeää voita
150 g suolattuja cashew-pähkinöitä (laitoin sekaan myös mantelirouhetta)
karamelli:
200 g voita
1,6 dl fariinisokeria
päälle:
170 g haluamaasi suklaata (käytin fazerin tummaa suklaata)
1. Valmista pohja: sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Nypi sekaan pehmeä voi. Rouhi pähkinät ja lisää puolet niistä taikinaan. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Painele taikina levyksi uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle loput pähkinät
2. Valmista karamelli: mittaa voi ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kunnes seos kuplii reilusti ja sakenee. Nosta kattila levyltä ja jäähdyttele hetki hämmennellen
3. Kaada karamelli pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä 175 asteessa uunissa kunnes pinta kuplii koko alaltaan, noin 15 minuuttia
4. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Kaada sula suklaa karamellin päälle. Sekoita hieman esim. lusikan varrella jotta karamelli ja suklaa hieman sekoittuvat. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä seuraavaan päivään ja leikkaa levy sopiviksi paloiksi
Oih... nämä vaikuttavat suussa sulavilta, nams!!
VastaaPoistaAivan ihania! :)
VastaaPoista