29. elokuuta 2011

Herkkukurkut



Moneen vuoteen en ole säilönyt suolakurkkuja – silleen enemmälti. Toissa syksynä testasin Kulinaarimurulan valkosipulikurkkuja jotka osoittautuivat maineensa veroisiksi. Tänä vuonna säilöin 6 kg kurkkuja - perinteisellä etikkaliemellä. Ohje Rajamäeltä.



3 kg avomaankurkkuja
kruunutilliä
valkosipulin kynsiä

mausteliemi:

18 dl vettä
4 dl sokeria
3 rkl merisuolaa
0,5 rkl maustepippureita
0,5 rkl sinapinsiemeniä
4 dl väkiviinaetikkaa

1. Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Paloittele tilliä pienemmiksi kimpuiksi ja kuori ja puolita valkosipulin kynnet
2. Lado kurkkuviipaleet hyvin pestyihin lasipurkkeihin. Laita jokaiseen purkkiin myös tilliä ja pari valkosipulin kynttä
3. Keitä liemi: mittaa kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Keitä 10 minuuttia. Lisää liemeen etikka ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kuuma liemi purkkeihin ja sulje purkit huolella. Anna purkkien jäähtyä ja nosta sitten kylmään maustumaan. Kurkut ovat valmiita syötäviksi noin parin viikon kuluttua. Säilytä kurkut alle +10 asteessa!



2 kommenttia:

  1. Wau! Sullahan on ollut oikea kurkkutehdas pystyssä!

    Voi kun itse jaksaisi olla yhtä tehokas...

    sonja

    VastaaPoista
  2. On ollu monenlaista tehdasta tänä kesänä. On laitettu mansikkaa ja mustikkaa, karviashilloa, omenasosetta, tatteja kuivurissa. Nyt miusta tuntuu että alkaa jo piisata...

    VastaaPoista