Pakastimessa nökötti jälleen haukifileitä ja herkkupalana myös kuhafilee. Vaalea kalafilee on parhaimmillaan voissa pannulla paistettuna ja suolalla ja pippurilla maustettuna. Yksinkertaisena ja herkullisena. Lisukkeelta kaipaakin sitten hieman jotain ekstraa. Toki ihan tavallinen voiperunakin kelpaa kotimaisen järvikalan kaveriksi ihan kivasti.
Nyt kuitenkin välillä jotain ihan muuta. Kotimainen kuha sai vierelleen – tai alleen – hieman itämaista tunnelmaa kookosmaidolla maustetusta basmatiriisistä. Yksinkertaista ja loistavaa sekin! Ohje Hannan sopasta.
4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
3 dl basmatiriisiä
2 dl vettä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
loraus kanafondia
suolaa ja pippuria
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetkinen. Lisää riisi ja jatka kuullottamista noin minuutin verran
2. Lisää kattilaan vesi, kookosmaito ja fondi ja anna kiehua sen aikaa että kaikki neste on imeytynyt. Rakenne saa jäädä kosteaksi ja hieman löysäksi.
3. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti