28. tammikuuta 2012

Meloni-mozzarellasalaatti

Sanomalehti Karjalaisen torstain ruokaosiossa oli ohje alkusalaattiin jossa oli käytetty cantaloupemelonia, mozzarellaa ja ilmakuivattua kinkkua. Yleensä en innostu tekemään löytämäni ohjeen mukaista ruokaa heti vaan leikkaan ohjeen talteen ja joskus sitten pläräilen leikkeitä ideoiden puutteessa ja nappaan jonkun ohjeen kokeiltavaksi.

Jostain kummallisesta syystä tätä oli aivan pakko saada ja mieluummin ihan heti. Kummallista tässä on se että en pidä melonista – paitsi vesimelonista – ja mozzarellakin on nautinto johon olen oppinut vasta ihan äskettäin. Makea meloni, suolainen kinkku ja pehmeä mozzarella muodostivat kuitenkin herkullisen liiton jo mielessäni ja sama herkullisuus toteutui myös livenä. En tehnyt salaattiin ohjeen mukaista vinegrettiä vaan lurautin salaatin päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa. Pinnalle ripsautettu mustapippuri toi vielä mukavan vahvan elementin salaatin makumaailmaan.



2 annosta

300-400 g cantaloupemelonia
5 siivua ilmakuivattua kinkkua
125 g mozzarellaa
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
mustapippuria

1. Poista melonista siemenet ja kuori ja paloittele hedelmäliha
2. Paloittele myös kinkkusiivut ja mozzarella
3. Kokoa ainekset salaatiksi annoslautasille tai kulhoon
4. Lurauta päälle oliiviöljyä ja pirskottele balsamiviinietikkaa. Rouhi pinnalle mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti