Vuorossa kotiäitiviikonloppu poikien kanssa. Pakkanen paukkuu eikä nenäänsä uskalla pihalle laittaa. Ohjelmassa on siivousta, leikkejä, lukemista, pyykkiä, kaappien siivoamista ja luonnollisesti hauduttelua! Kasslerpala vaan pakastimesta sulamaan ja seuraavana päivänä pääsee nautiskelemaan mureasta ja pehmeästä.
Uunista pöytään nousi melko tavallinen italialaishenkinen possupata johon oman vivahteensa antoi omenasiiderin käyttö nesteenä. Ohje on Jamie Oliverin käsialaa ja itse löysin sen Otetaan ensin puoli kiloa voita -blogista. Varsiselleri kuuluu itselläni yöks-kategoriaan, mutta tähän ruokaan se antoi ihanan täyteläisen taustamaun. Se – kuten kasslerkin - toimii näköjään pitkään hautuneena.
2 pientä sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2 isoa varsisellerin vartta
oliiviöljyä
800 g maustamatonta possun kassleria
1 kukkurallinen rkl vehnäjauhoja
1 prk tomaattimurskaa
3 dl puolimakeaa omenasiideriä
2 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
salviaa
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat ja pese ja viipaloi varsiselleri.
2. Kuumenna reilu luraus öljyä padassa ja kuullota kasviksia siinä kymmenisen minuuttia välillä hämmennellen
3. Paloittele liha kuutioiksi ja lisää ne pataan. Lisää myös vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi
4. Lisää pataan tomaattimurska, nesteet ja mausteet ja kuumenna kiehuvaksi
5. Kypsennä 200 asteessa kannen alla pari tuntia. Ota kansi pois ja jatka kypsentämistä vielä puolisen tuntia
6. Tarjoa pastan tai perunoiden kera
Minullakin oli juuri siideripossua, mutta ihan erilaista:)
VastaaPoistaVoiskohan käyttää jotain muuta lihan palaa kuin kassleria... se tökkii ja pahasti...
VastaaPoistaCampasimpukka: minkäslaista possua sulla oli?
VastaaPoistaMira: Parhaiten tähän kävis joku rasvainen ja hauduteltava ruhonosa, lapa tai niska varmaan ois parhaat. Voishan sitä kokeilla kinkulla, mesikassa oli ainaki kinkkua palana myynnissä. Tai sit fileelläki vois kokeilla, se on vaan melko rasvaton. Tai sit ihan karjalanpaistilihoilla testaat.