29. tammikuuta 2012

Soijasuikaleita kookoskastikkeessa

Vajaa soijasuikalepussi on nököttänyt kaapin ylähyllyllä jo pidemmän aikaa. Muutamaan ruokaan olen soijasuikaleita testannut ja lopputulos on ollut yleensä ihan hyvä. Ei loistava mutta ihan hyvä kuitenkin. Kynnys soijasuikaleiden käyttöön on kasvanut koko ajan vajaata pussia katsellessani. Mutta koska tyyliini kuuluu että mitään jämiä ei heitetä pois, niin pitihän niille soijasuikaleillekin antaa vielä mahdollisuus.

Nyt osui ja upposi! Löysin Chocochilistä ihan tavallisen oloisen ohjeen mutta päätin kokeilla sitä. Luulenpa että soijasuikaleiden marinointi oli avainasemassa ruuan maukkautta ajatellen. Tällä kertaa myös paloittelin suikaleet pienemmiksi paloiksi ja paistoin niitä hieman pidempään ja reilummassa rasvassa. Mikä tämän ruuan onnistumisen salaisuus loppujen lopuksi olikaan, lopputulos oli todella hyvä!



2 annosta

pari kourallista vaaleita soijasuikaleita
kasvislientä

marinadi:
0,5 tl korianteria
1 limen kuori
0,5 limen mehu
reilu 1 tl punaista curryrtahnaa
0,5 tl sokeria
0,5 dl öljyä

2 dl kookosmaitoa
öljyä

1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Keitä soijasuikaleita 5-10 minuuttia. Valuta suikaleet ja puristele ylimääräinen vesi pois. Pilko halutessasi pienemmiksi paloiksi
2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja sekoita soijasuikaleet joukkoon. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
3. Kuumenna tilkkaöljyä paistinpannulla. Kaada soijasuikaleet marinadeineen pannulle ja paista kunnes saavat hieman väriä. Kaada joukkoon kookosmaito ja keitä kasaan kunnes koostumus on sopivaa
4. Tarjoa riisin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti