22. helmikuuta 2012

Possua rosmariinikermassa

Maailman paras kermakastikkeen ohje on tässä, kiitos vain Mysi Lahtinen! Ohjeessa pihvit tehtiin sisäfileestä, itse käytin pihvifileetä – mitä se sitten ikinä onkaan. Yhtä hyvin voi käyttää valmiita ulkofileepihvejä tai ohuita leikkeitä. Tai vaikkapa broilerin rintafileitä tai minuuttipihvejä. Rosmariinin tilalla voi kokeilla vaikkapa rakuunaa tai salviaa tai muita omia suosikkiyrttejä. Meillä kermainen possusoosi sai kaverikseen kermaisen perunamuusin ja perusankea arkipäivä oli pelastettu!



porsaan sisäfilee
öljyä ja voita
suolaa
mustapippuria
1 sipuli
1-2 tl rosmariinia
2 dl lihalientä
120 g smetanaa
1 dl kermaa
1 rkl dijonsinappia

1. Leikkaa filee parin sentin viipaleiksi ja painele niitä hieman litteämmiksi. Ruskista viipaleet voin ja öljyn seoksessa, nosta syrjään ja mausta suolalla ja pippurilla
2. Lisää pannulle hieman voita tai öljyä. Kuori ja viipaloi sipuli ja kuullota viipaleita kunnes ovat pehmenneet. Nosta lihaviipaleet takaisin pannulle
3. Lisää rosmariini ja lihaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja keittele viitisen minuuttia
4. Lisää pannulle smetana, kerma ja sinappi ja hauduta vielä kymmenisen minuuttia. Tarjoa perunamuusin kera

2 kommenttia:

  1. Nam...tykkään possu-rosmariiniyhdistelmästä. Possun pihvifilee on ulkofilettä..... kerran olen laittanut sitä ruoaksi, kun huolimattomasti katsoin kaupassa lihapötkölää.. sisäfilettä olin ostavinäni, nääs... tuli kyllä pihvifileekin käytettyä.

    VastaaPoista
  2. Joo, epäilinkin että näin olisi. Rakenne oli niin ulkofileen kaltainen. Kiitokset infosta!! :)

    VastaaPoista